<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4270537&amp;fmt=gif">
De Hamer
7 juni 2023

De HamQuick rioolput: snel leverbaar in jouw project

HamQuick rioolput

Het is een innovatief product dat steeds meer aandacht krijgt in de bouw- en constructiesector: de HamQuick rioolput. De HamQuick put is snel te installeren, onderhoudsvriendelijk én doorgaans uit voorraad leverbaar. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van de HamQuick put en hoe deze snel leverbaar is in jouw project.

Wat is de Hamquick rioolput?

De HamQuick rioolput, ook wel inspectieschacht of afwateringsschacht genoemd, is een betonnen rioolput die speciaal ontwikkeld is voor binnenstedelijke projecten. Maar naast binnenstedelijke projecten, is de rioolput ook zeer geschikt voor parkeerterreinen en voor gebruik langs snelwegen.

Dit komt door de afmeting van 600 x 600 millimeter (inwendig), er is niet veel ruimte nodig om de put ondergronds te plaatsen. Dit maakt het dan ook mogelijk om de put snel en eenvoudig te installeren en te onderhouden.

Wat zijn de kenmerken van de HamQuick rioolput?

De HamQuick rioolput kent verschillende kenmerken. Drie belangrijke kenmerken zijn:

  • Het formaat van de rioolput

    De HamQuick rioolput is erg compact in vergelijking met andere rioolputten. Met de inwendige afmeting van 600 x 600 mm en een wanddikte van 100 mm past de rioolput binnen ieder project.

    Daarnaast zorgt het compacte formaat ervoor dat de HamQuick-put een lichtgewicht is, het zwaarste element is slechts 800 kilo. Hierdoor kan de put vaak snel geplaatst worden en wordt er op tijd en kosten bespaard.  

  • Het is een duurzaam product

    Er is er onderzoek gedaan naar het perfecte ontwerp van de rioolput. Niet meer beton gebruiken dan nodig is, maar geen verlies in betonsterkte (beton sterkteklasse C35/45). Om deze reden is de put dan ook KOMO-gecertificeerd en voorzien van milieuklasse XA3.
    Lees hier meer over dit duurzame alternatief voor de kunststof put. 

  • De put is recyclebaar

    De materialen die worden gebruikt bij het produceren van de HamQuick rioolput zijn recyclebaar. Hierdoor kan het materiaal worden hergebruikt en de milieubelasting in de toekomst worden verminderd.

De HamQuick rioolput: snel leverbaar in jouw project

Als projectleider of aannemer van een rioleringsproject, ben je je er van bewust dat de levering van materialen een enorm belangrijk aspect is om jouw project tijdig af te ronden. Helaas is het een welbekend probleem: levertijden van riolering lopen op. Dit leidt tot irritatie, vertragingen en zelfs tot onderbrekingen van projecten.  

De HamQuick rioolput is doorgaans altijd uit voorraad leverbaar. Dit komt doordat de put is opgebouwd uit verschillende modules die vooraf in de fabriek worden geproduceerd, een prefab betonnen rioolput.

Daarbij is de put snel te plaatsen binnen jouw project. Door het modulaire ontwerp is de rioolput snel en gemakkelijk aan te passen aan de eisen van jouw project.

Kortom, de HamQuick put biedt een snelle en efficiënte oplossing voor de afvoer van afvalwater en regenwater, en kan snel geleverd en geïnstalleerd worden in jouw project! Let op deze HamQuick put is geschikt voor buizen tot ø 315.

Een innovatieve en duurzame oplossing voor jouw project

Een duurzame, innovatieve oplossing voor jouw project. En snel leverbaar. Dat zorgt ervoor dat de HamQuick rioolput vaak een goede keuze is. Benieuwd naar alle mogelijkheden van onze rioolputten? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op